23 Sep 2004

Sandy Mouche's White Lucky Dragon (II): Released in Japan, 2004.09.23

White Lucky Dragon
(released in Japan 2004 · 09 · 23 by Philter Records)


Japan-version of the White Lucky Dragon album also includes two extra songs:

14. Mother (Helena, Martinique)
Helena's comment: “Martinique made the chorus and I made the verse. My mother has always supported me with a firm hand. She never overprotected me, she always trusted me. And if I did wrong, she just showed me how to make it right again! I love her and I am happy that she knows how to accept it. ”

15. New York (Helena, Martinique)
Martinique's comment: “Danyal fell in love with a girl. The only problem was that she lived in Paris and he in Malmö.”

Sandy Mouche
"Sandy" - Sandy Mouche

1 comment:

http://sydsvenskan.se/ - 10.08.2004 said...

Malmöband ger ut skiva i Japan

---------------------------------
Av Håkan Engström
Publicerad 10 augusti 2004
http://sydsvenskan.se/
-------------------------------

Malmöbandet Sandy Mouche har fått skivkontrakt. I september ger de ut sitt debutalbum i hela Skandinavien - och i Japan, där indiebolaget Philter tar sig an det svenska popbandet.
- Vi ger oss ut på en promotionturné i mitten av september, med releasefester i Stockholm och Göteborg till att börja med. Sen får det förstås gärna bli något i Japan också, säger basisten Danyal Taylan.
I Sverige ger de ut plattan på den egna etiketten Magpie Music som knyts till väletablerade Playground.

- Fast kontakten med Japan har gått genom vårt musikförlag, Misty Music, som samarbetat med japanerna tidigare. De ger i första hand ut engelska och amerikanska band. Efter ett ganska intensivt och framgångsrikt 2003 tydde det mesta på att Sandy Mouche skulle slå igenom på allvar, men albumet de spelat in för egna pengar tillsammans med producenten Christoffer Lundquist dröjde. En singel och en video var allt som såg dagens ljus i vintras.

- Men nu så. Nu ska plattan äntligen ut, säger Danyal Taylan. Plattan blev färdigmastrad redan i april när Christoffer och jag var uppe i Stockholm, i samband med att han gjorde Gyllene Tider-skivan färdig. Vi har strukit ner, och gjort ett album med de tretton bästa låtarna.
Direkt efter O-baren i Stockholm och Gump i Göteborg 15-17 september hoppas bandet på släppespelningar även på KB och Mejeriet i Malmö och Lund. Därefter väntar en turné.

Fast i Malmö spelar de redan på lördag, som en del av festivalen. Dessutom medverkar bandets sångerska Helena Josefsson i rockoperan "Junk" på torsdag, och tillsammans med Martinique Nilsson representerar hon bandet på stora scenen när stans moderna pophistoria sammanfattas under vinjetten "Malmös finest".